Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek przygotowany na bazie czerstwego chleba
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3905
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19842
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2983
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4146
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3905
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19842
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2983
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4146
Składniki
Chleb łamiemy lub kroimy na małe kawałki, wrzucamy je do miski i zalewamy mlekiem. Czekamy, aż chleb zmięknie, od czasu do czasu mieszamy.
Gruszkę obieramy i kroimy na kawałki. Do namoczonego chleba wsypujemy kakao, cukier oraz dodajemy jajka i pokrojoną gruszkę. Wszystko dokładnie mieszamy, aby składniki się połączyły. Przekładamy je do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 50 minut w temp. 180 stopni.