Placek przygotowany na bazie czerstwego chleba
Placek gruszkowy z chleba
Składniki
- Chleb czerstwy bez skórki 350 g
- Mleko 0,5 l
- Cukier 6-7 łyżek
- Kakao 4 łyżki
- Jajka 2 szt.
- Gruszka 1 szt.
Składniki
- Chleb czerstwy bez skórki 350 g
- Mleko 0,5 l
- Cukier 6-7 łyżek
- Kakao 4 łyżki
- Jajka 2 szt.
- Gruszka 1 szt.

Etapy przygotowania
Chleb łamiemy lub kroimy na małe kawałki, wrzucamy je do miski i zalewamy mlekiem. Czekamy, aż chleb zmięknie, od czasu do czasu mieszamy.
Gruszkę obieramy i kroimy na kawałki. Do namoczonego chleba wsypujemy kakao, cukier oraz dodajemy jajka i pokrojoną gruszkę. Wszystko dokładnie mieszamy, aby składniki się połączyły. Przekładamy je do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 50 minut w temp. 180 stopni.
Przepis w Waszym wykonaniu (9)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 1559

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 695

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 681

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 270
Ostatnio komentowane przepisy
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 1559

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 695

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 681

Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 270



Składniki
- Chleb czerstwy bez skórki 350 g
- Mleko 0,5 l
- Cukier 6-7 łyżek
- Kakao 4 łyżki
- Jajka 2 szt.
- Gruszka 1 szt.
Chleb łamiemy lub kroimy na małe kawałki, wrzucamy je do miski i zalewamy mlekiem. Czekamy, aż chleb zmięknie, od czasu do czasu mieszamy.
Gruszkę obieramy i kroimy na kawałki. Do namoczonego chleba wsypujemy kakao, cukier oraz dodajemy jajka i pokrojoną gruszkę. Wszystko dokładnie mieszamy, aby składniki się połączyły. Przekładamy je do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 50 minut w temp. 180 stopni.
Fajny pomysł na wykorzystanie starego chleba <3
Świetny pomysł na placek :)
ciekawe ciacho...muszę zrobić:)
z gruszką wszystko smakuje ;-) bardzo ciekawe połączenie ;-)