Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rustykalny smak w najlepszym wydaniu. Podpłomyki z aromatyczną salsą to idealne połączenie chrupiącego, domowego pieczywa i salsą z soczystych warzyw. Proste, pełne smaku i idealne na każdą okazję – spróbuj i zakochaj się w tej kombinacji;)
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2674
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1149
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2674
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1149
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto i zrób kulę. Podziel ją na cztery części. Z każdej uformuj kulkę i rozwałkuj obracając ciasto o 90 stopni na cienki placek około1 mm. Piecz na dobrze rozgrzanej patelni z dwóch stron.
Pomidora sparz i obierz ze skórki. Potnij go, paprykę (paprykę dałam gotową ze słoika) i czosnek w kosteczkę. Dodaj oliwę, dopraw solą, pieprzem i zatarem. Na koniec dodaj jeśli masz kiszoną cytrynę. Samą skórkę pokrojoną w malutką kosteczkę. Jeśli nie masz dodaj ogórka lub awokado. Całość posyp natką posiekaną z miętą.