Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję coś co można zabrać do pracy czy szkoły. Bułeczki drożdżowe z dodatkiem koncentratu pomidorowego.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 188
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 387
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1791
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3365
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26895
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 188
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 387
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1791
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3365
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26895
Składniki
Do przesianej mąki skruszamy drożdże , posypujemy szczyptą cukru. Dosypujemy trawę cytrynową, bazylię, sól i odrobinę czosnku staropolskiego. Mleko lekko podgrzewamy i dolewamy do miski z mąką. Dodajemy koncentrat, jajko, olej, i starannie wyrabiamy ciasto. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. W tym czasie odcedzamy groszek konserwowy i przepłukujemy. Pastę wasabi rozpuszczamy z łyżce wody i mieszamy z groszkiem. Przecedzamy oliwki i mieszamy z groszkiem. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie równe części ( u mnie po 222 g ), każdą dzielimy jeszcze na cztery . Każdy kawałek ciasta rozpłaszczamy nadziewamy farszem i zlepiamy jak pączki. Gotowe wkładamy do lekko wysmarowanych foremek na muffiny. Gdy ponownie wyrosną wierzch smarujemy olejem z suszonych pomidorów. Bułeczki pieczemy ok. 20 minut w 180-170 C.