Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały pachnący chleb. Robiłam wszystko na "oko" podpatrując stare przepisy i wyszedł mi znakomicie :-) Polecam, naprawdę jest pyszny.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8600
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1257
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10245
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4657
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 720
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8600
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1257
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10245
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4657
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 720
Składniki
Ze wszystkich składników zagnieść jednolite i gładkie ciasto a następnie pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 2 godziny do czasu aż podwoi swoją objętość.
Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy. Pozostawić do ponownego wyrośnięcia na około 30 – 40 minut.
Wyrośnięte ciasto posmarować rozmąconym jajkiem zmieszanym z łyżką mleka i posypać ziarnami.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 35 – 40 minut w temperaturze 190 stopni C. Po wyjęciu z piekarnika chleb wystudzić na kratce. Smacznego :-)