Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste rogale, które można zajadać z ulubionymi dodatkami. Świetne zarówno na słodko jak i wytrawnie. Rumiane, domowe, na śniadanie jak znalazł...
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29199
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1641
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18528
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 648
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29199
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1641
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18528
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 648
Składniki
Wszystkie składniki wyrobić mikserem, z nakładkami do ciasta drożdżowego, na gładkie ciasto. Zostawić do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować delikatnie na koło o grubości ok. 1 cm. Podzielić na 8 trójkątów. Każdy trójkąt zawinąć tworząc rogaliki. Ułożyć na blaszce z papierem do pieczenia. Zostawić na 30 minut, w tym czasie rozgrzać piekarnik. Rogale przed pieczeniem posmarować mlekiem i posypać makiem lub sezamem. Piec przez ok. 25 minut w 180°C. Po upieczeniu zostawić do ostygnięcia na kratce.