Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste rogale, które można zajadać z ulubionymi dodatkami. Świetne zarówno na słodko jak i wytrawnie. Rumiane, domowe, na śniadanie jak znalazł...
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5821
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8951
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8164
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5591
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5821
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8951
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8164
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5591
Składniki
Wszystkie składniki wyrobić mikserem, z nakładkami do ciasta drożdżowego, na gładkie ciasto. Zostawić do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować delikatnie na koło o grubości ok. 1 cm. Podzielić na 8 trójkątów. Każdy trójkąt zawinąć tworząc rogaliki. Ułożyć na blaszce z papierem do pieczenia. Zostawić na 30 minut, w tym czasie rozgrzać piekarnik. Rogale przed pieczeniem posmarować mlekiem i posypać makiem lub sezamem. Piec przez ok. 25 minut w 180°C. Po upieczeniu zostawić do ostygnięcia na kratce.