Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste rogale, które można zajadać z ulubionymi dodatkami. Świetne zarówno na słodko jak i wytrawnie. Rumiane, domowe, na śniadanie jak znalazł...
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 656
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 244
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4035
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 822
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 656
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 244
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4035
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 822
Składniki
Wszystkie składniki wyrobić mikserem, z nakładkami do ciasta drożdżowego, na gładkie ciasto. Zostawić do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować delikatnie na koło o grubości ok. 1 cm. Podzielić na 8 trójkątów. Każdy trójkąt zawinąć tworząc rogaliki. Ułożyć na blaszce z papierem do pieczenia. Zostawić na 30 minut, w tym czasie rozgrzać piekarnik. Rogale przed pieczeniem posmarować mlekiem i posypać makiem lub sezamem. Piec przez ok. 25 minut w 180°C. Po upieczeniu zostawić do ostygnięcia na kratce.