Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te proste rogaliki robi się bardzo szybko, a smakują niesamowicie. Można je jeść z sosami lub same jako przekąska.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 944
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33080
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 88
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 944
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33080
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 88
Składniki
Z mąki, śmietany 18% i masła zagnieść ciasto ze szczyptą soli. Następnie rozwałkować w rulon i podzielić na porcje.
Uformować kule, które schłodzić przez 20 minut w zamrażalniku, a później na bieżąco wałkować i resztę ciasta przechowywać w lodówce.
Farsz: Pieczarki pokroić w plasterki. Kurczaka pokroić na małe kawałki i podsmażyć na oleju. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na maśle kolejno cebulę, pieczarki i czosnek. Doprawić farsz do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Ser zetrzeć na tarce, połączyć z pieczarkami i kurczakiem.
Każdą kulkę ciasta wałkować i dzielić na 8 kawałków (jak w kształt pizzy).
Na każdą część ciasta rozłożyć farsz.
Całość zawijać w rogaliki.
Rogaliki posmarować z wierzchu żółtkiem i posypać sezamem. Piec w temperaturze 200 stopni C przez 20-25 minut (do uzyskania złotego koloru).
Rogaliki są gotowe:) Smacznego!!!