Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te proste rogaliki robi się bardzo szybko, a smakują niesamowicie. Można je jeść z sosami lub same jako przekąska.
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 12996
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1623
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232043
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5102
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 12996
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1623
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232043
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5102
Składniki
Z mąki, śmietany 18% i masła zagnieść ciasto ze szczyptą soli. Następnie rozwałkować w rulon i podzielić na porcje.
Uformować kule, które schłodzić przez 20 minut w zamrażalniku, a później na bieżąco wałkować i resztę ciasta przechowywać w lodówce.
Farsz: Pieczarki pokroić w plasterki. Kurczaka pokroić na małe kawałki i podsmażyć na oleju. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na maśle kolejno cebulę, pieczarki i czosnek. Doprawić farsz do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Ser zetrzeć na tarce, połączyć z pieczarkami i kurczakiem.
Każdą kulkę ciasta wałkować i dzielić na 8 kawałków (jak w kształt pizzy).
Na każdą część ciasta rozłożyć farsz.
Całość zawijać w rogaliki.
Rogaliki posmarować z wierzchu żółtkiem i posypać sezamem. Piec w temperaturze 200 stopni C przez 20-25 minut (do uzyskania złotego koloru).
Rogaliki są gotowe:) Smacznego!!!