Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te proste rogaliki robi się bardzo szybko, a smakują niesamowicie. Można je jeść z sosami lub same jako przekąska.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 193
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1312
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 193
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1312
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Składniki
Z mąki, śmietany 18% i masła zagnieść ciasto ze szczyptą soli. Następnie rozwałkować w rulon i podzielić na porcje.
Uformować kule, które schłodzić przez 20 minut w zamrażalniku, a później na bieżąco wałkować i resztę ciasta przechowywać w lodówce.
Farsz: Pieczarki pokroić w plasterki. Kurczaka pokroić na małe kawałki i podsmażyć na oleju. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na maśle kolejno cebulę, pieczarki i czosnek. Doprawić farsz do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Ser zetrzeć na tarce, połączyć z pieczarkami i kurczakiem.
Każdą kulkę ciasta wałkować i dzielić na 8 kawałków (jak w kształt pizzy).
Na każdą część ciasta rozłożyć farsz.
Całość zawijać w rogaliki.
Rogaliki posmarować z wierzchu żółtkiem i posypać sezamem. Piec w temperaturze 200 stopni C przez 20-25 minut (do uzyskania złotego koloru).
Rogaliki są gotowe:) Smacznego!!!