Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te proste rogaliki robi się bardzo szybko, a smakują niesamowicie. Można je jeść z sosami lub same jako przekąska.
Z mąki, śmietany 18% i masła zagnieść ciasto ze szczyptą soli. Następnie rozwałkować w rulon i podzielić na porcje.
Uformować kule, które schłodzić przez 20 minut w zamrażalniku, a później na bieżąco wałkować i resztę ciasta przechowywać w lodówce.
Farsz:
Pieczarki pokroić w plasterki. Kurczaka pokroić na małe kawałki i podsmażyć na oleju. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na maśle kolejno cebulę, pieczarki i czosnek. Doprawić farsz do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Ser zetrzeć na tarce, połączyć z pieczarkami i kurczakiem.
Każdą kulkę ciasta wałkować i dzielić na 8 kawałków (jak w kształt pizzy).
Na każdą część ciasta rozłożyć farsz.
Całość zawijać w rogaliki.
Rogaliki posmarować z wierzchu żółtkiem i posypać sezamem. Piec w temperaturze 200 stopni C przez 20-25 minut (do uzyskania złotego koloru).
Rogaliki są gotowe:)
Smacznego!!!
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 16
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1413
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1281
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 127
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1118
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 16
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1413
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1281
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 127
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1118
Składniki
Z mąki, śmietany 18% i masła zagnieść ciasto ze szczyptą soli. Następnie rozwałkować w rulon i podzielić na porcje.
Uformować kule, które schłodzić przez 20 minut w zamrażalniku, a później na bieżąco wałkować i resztę ciasta przechowywać w lodówce.
Farsz: Pieczarki pokroić w plasterki. Kurczaka pokroić na małe kawałki i podsmażyć na oleju. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na maśle kolejno cebulę, pieczarki i czosnek. Doprawić farsz do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Ser zetrzeć na tarce, połączyć z pieczarkami i kurczakiem.
Każdą kulkę ciasta wałkować i dzielić na 8 kawałków (jak w kształt pizzy).
Na każdą część ciasta rozłożyć farsz.
Całość zawijać w rogaliki.
Rogaliki posmarować z wierzchu żółtkiem i posypać sezamem. Piec w temperaturze 200 stopni C przez 20-25 minut (do uzyskania złotego koloru).
Rogaliki są gotowe:) Smacznego!!!
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb tygrysi
Pieczywo
Mega szybkie bajgle
Pieczywo
Bułka pszenna z ziemniakami
Pieczywo
Bułeczki cynamonowe
Chleb tygrysi
Chleb tygrysi swoją nazwę zawdzięcza pięknym wzorom na chrupiącej skórce. Sam...
Odsłon: 2232
Mega szybkie bajgle
Pyszne, szybkie, najlepsze na śniadanie bajgle…
Odsłon: 102