Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie jest to przejaw kunsztu cukierniczego a raczej pomysł na małe co nie co, w przypadku gdy poczujemy nieodpartą ochotę na coś słodkiego
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
1. ciasto rozwinąć, pokroić na trójkąty, można to zrobić przez calą szerokość ciasta i wtedy wyjdą większe rogaliki ale będzie ich mniej (ok 10), lub można ciasto przekroić wzdłuż na pól i dopiero wtedy na trójkąty, rogaliczki będą malutkie, 2. ciasto posmarować nutellą, na podstawie położyć kawałek banana lub kilka malin, zwinąć od szerszego końca, jeśli kładziemy maliny należy je trochę posłodzić, smarując nutellą, zostawić na cieście po 2 mm z każdego brzegu, 3. piec ok 20-25 min w 190 st smacznego