Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie jest to przejaw kunsztu cukierniczego a raczej pomysł na małe co nie co, w przypadku gdy poczujemy nieodpartą ochotę na coś słodkiego
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2368
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4467
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1481
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 427
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2368
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4467
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1481
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 427
Składniki
1. ciasto rozwinąć, pokroić na trójkąty, można to zrobić przez calą szerokość ciasta i wtedy wyjdą większe rogaliki ale będzie ich mniej (ok 10), lub można ciasto przekroić wzdłuż na pól i dopiero wtedy na trójkąty, rogaliczki będą malutkie, 2. ciasto posmarować nutellą, na podstawie położyć kawałek banana lub kilka malin, zwinąć od szerszego końca, jeśli kładziemy maliny należy je trochę posłodzić, smarując nutellą, zostawić na cieście po 2 mm z każdego brzegu, 3. piec ok 20-25 min w 190 st smacznego