Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie jest to przejaw kunsztu cukierniczego a raczej pomysł na małe co nie co, w przypadku gdy poczujemy nieodpartą ochotę na coś słodkiego
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1965
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 102
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 825
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 967
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 270
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1965
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 102
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 825
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 967
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 270
Składniki
1. ciasto rozwinąć, pokroić na trójkąty, można to zrobić przez calą szerokość ciasta i wtedy wyjdą większe rogaliki ale będzie ich mniej (ok 10), lub można ciasto przekroić wzdłuż na pól i dopiero wtedy na trójkąty, rogaliczki będą malutkie, 2. ciasto posmarować nutellą, na podstawie położyć kawałek banana lub kilka malin, zwinąć od szerszego końca, jeśli kładziemy maliny należy je trochę posłodzić, smarując nutellą, zostawić na cieście po 2 mm z każdego brzegu, 3. piec ok 20-25 min w 190 st smacznego