Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciocine rogaliki z cukrem. Ciasto krucho- drożdżowe, mięciutkie i pulchne w środku, a zewnątrz chrupiące i mega cukrowe. Przepis przywiozłam od mojej kochanej rodzinki z Podlasia i za każdym razem przy ich przygotowaniu, wracam z ogromnym sentymentem w mój ulubiony region Polski.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8735
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7442
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5087
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328150
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8735
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7442
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5087
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328150
Składniki
Przygotowanie Mleko podgrzewamy do letniej temperatury, dodajemy łyżkę cukru, dwie łyżki przesianej mąki i pokruszone drożdże. Wszystkie składniki rozcieramy na gładko i odstawiamy na parę minut. Mąkę przesiewamy, dodajemy szczyptę soli. Smalec i margarynę siekamy z mąką do momentu uzyskania kruszonki. Następnie dodajemy gotowy zaczyn i rozkłócone jajko, mieszamy. Stolnicę oprószamy mąką przekładamy ciasto i zagniatamy parę minut, aż będzie gładkie w dotyku. Na talerzyk wysypujemy parę łyżek cukru z cukrem waniliowym. Odrywamy po kawałku ciasta wielkości orzecha włoskiego i formujemy rulon. Delikatnie połowę obtaczamy w cukrze i zwijamy od góry do dołu zagniatając ciasto do środka. Krótki filmik w komentarzach na Facebook- zapraszam do obejrzenia. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy gotowe rogaliki, zachowując niewielki odstęp. Pieczemy w temperaturze 180 na rumiany kolor. Smacznego.