Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na schabowe z dodatkiem parmezanu w panierce.
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 46
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 335
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30940
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9069
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 778
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 46
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 335
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30940
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9069
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 778
Składniki
Każdy plaster schabu tłuczemy młotkiem kuchennym na desce, pod którą podkładamy złożoną ściereczkę. Aby uniknąć pryskania, można mięso przykryć folią spożywczą. Każdy plaster schabu posypujemy następnie wegetą oraz przyprawą do wieprzowiny z obu stron, a potem składamy do naczynia i zalewamy mlekiem na kilka godzin przed smażeniem.
Parmezan ścieramy na najdrobniejszej stronie tarki jarzynowej i dodajemy do bułki tartej w naczyniu. W osobnym naczyniu rozbijamy jajka, roztrzepujemy widelcem i dodajemy pieprz mielony oraz paprykę mieloną, ponownie roztrzepujemy.
Każdy plaster wyjmujemy z mleka, zanurzamy w jajku, a następnie w parmezan owej panierce. Kotlety smażymy na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru z obu stron. Dla podtrzymania ciepła można wstawić kotlety w naczyniu żaroodpornym do rozgrzanego piekarnika i trzymać w 100 stopniach Celsjusza. To w razie wizyty gości, których się spodziewamy na obiad. Kotlety podajemy z ziemniakami i najlepiej z mizerią lub sałatą.