Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na schabowe z dodatkiem parmezanu w panierce.
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 48
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 76
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 38
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 102
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 48
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 76
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 38
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 102
Składniki
Każdy plaster schabu tłuczemy młotkiem kuchennym na desce, pod którą podkładamy złożoną ściereczkę. Aby uniknąć pryskania, można mięso przykryć folią spożywczą. Każdy plaster schabu posypujemy następnie wegetą oraz przyprawą do wieprzowiny z obu stron, a potem składamy do naczynia i zalewamy mlekiem na kilka godzin przed smażeniem.
Parmezan ścieramy na najdrobniejszej stronie tarki jarzynowej i dodajemy do bułki tartej w naczyniu. W osobnym naczyniu rozbijamy jajka, roztrzepujemy widelcem i dodajemy pieprz mielony oraz paprykę mieloną, ponownie roztrzepujemy.
Każdy plaster wyjmujemy z mleka, zanurzamy w jajku, a następnie w parmezan owej panierce. Kotlety smażymy na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru z obu stron. Dla podtrzymania ciepła można wstawić kotlety w naczyniu żaroodpornym do rozgrzanego piekarnika i trzymać w 100 stopniach Celsjusza. To w razie wizyty gości, których się spodziewamy na obiad. Kotlety podajemy z ziemniakami i najlepiej z mizerią lub sałatą.