Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na schabowe z dodatkiem parmezanu w panierce.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 343
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15132
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3075
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 343
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15132
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3075
Składniki
Każdy plaster schabu tłuczemy młotkiem kuchennym na desce, pod którą podkładamy złożoną ściereczkę. Aby uniknąć pryskania, można mięso przykryć folią spożywczą. Każdy plaster schabu posypujemy następnie wegetą oraz przyprawą do wieprzowiny z obu stron, a potem składamy do naczynia i zalewamy mlekiem na kilka godzin przed smażeniem.
Parmezan ścieramy na najdrobniejszej stronie tarki jarzynowej i dodajemy do bułki tartej w naczyniu. W osobnym naczyniu rozbijamy jajka, roztrzepujemy widelcem i dodajemy pieprz mielony oraz paprykę mieloną, ponownie roztrzepujemy.
Każdy plaster wyjmujemy z mleka, zanurzamy w jajku, a następnie w parmezan owej panierce. Kotlety smażymy na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru z obu stron. Dla podtrzymania ciepła można wstawić kotlety w naczyniu żaroodpornym do rozgrzanego piekarnika i trzymać w 100 stopniach Celsjusza. To w razie wizyty gości, których się spodziewamy na obiad. Kotlety podajemy z ziemniakami i najlepiej z mizerią lub sałatą.