Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonaly dodatek nie tylko do dan sródziemnomorskich. Smakuje tez z maslem, albo sam, najlepiej jeszcze cieply.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10692
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9133
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10692
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9133
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Drozdze kruszymy, mieszamy z miodem i ok. 180 ml chlodnej wody. Dodajemy do przecedzonej maki wraz z oliwa i sola. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy przykryte w cieple miejsce na ok. godzine. Cukinie ucieramy na drobnej tarce a nastepnie mocno wyciskamy w scierce. Przyprawy drobno siekamy i dodajemy z cukinia do ciasta. Wszystko dokladnie mieszamy i odstawiamy ponownie w cieple miejsce.
Blache wykladamy papierem do pieczenia i formujemy na nim placek o grubosci ok. 1 cm. Pieczemy ok. 20-25 min. w temp. 230° C Po upieczeniu mozna chleb posmarowac oliwa z oliwek zmieszana z ziolami i sola morska. Chleb smakuje najlepiej jeszcze cieply.