Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które przyrządza się bardzo szybko – niecałe 10 minut. Podczas pieczenia rozchodzi się tak wspaniały aromat, że trudno wytrzymać do końca pieczenia :) Jest wilgotne, słodkie – smakuje wspaniale.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326700
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12123
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16996
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326700
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12123
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16996
Składniki
Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na jednolitą masę, następnie dodajemy jajka, szczyptę soli i dalej ucieramy. Banany obieramy ze skórki i w osobnej misce rozgniatamy widelcem lub blendujemy (będzie szybciej), dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wyrabiamy mikserem (dość gęsta masa). Do masy maślanej dodajemy masę bananową, krojone lub mielone migdały lub orzechy. Całość dokładnie miksujemy (masa jest rzadsza ale taka ma być). Przekładamy ją do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 75 min. w 180 stopniach.