Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które przyrządza się bardzo szybko – niecałe 10 minut. Podczas pieczenia rozchodzi się tak wspaniały aromat, że trudno wytrzymać do końca pieczenia :) Jest wilgotne, słodkie – smakuje wspaniale.
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 624
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 20221
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 476
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 624
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 20221
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 476
Składniki
Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na jednolitą masę, następnie dodajemy jajka, szczyptę soli i dalej ucieramy. Banany obieramy ze skórki i w osobnej misce rozgniatamy widelcem lub blendujemy (będzie szybciej), dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wyrabiamy mikserem (dość gęsta masa). Do masy maślanej dodajemy masę bananową, krojone lub mielone migdały lub orzechy. Całość dokładnie miksujemy (masa jest rzadsza ale taka ma być). Przekładamy ją do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 75 min. w 180 stopniach.