Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które przyrządza się bardzo szybko – niecałe 10 minut. Podczas pieczenia rozchodzi się tak wspaniały aromat, że trudno wytrzymać do końca pieczenia :) Jest wilgotne, słodkie – smakuje wspaniale.
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 10
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 92
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 109
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 123
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 10
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 92
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 109
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 123
Składniki
Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na jednolitą masę, następnie dodajemy jajka, szczyptę soli i dalej ucieramy. Banany obieramy ze skórki i w osobnej misce rozgniatamy widelcem lub blendujemy (będzie szybciej), dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wyrabiamy mikserem (dość gęsta masa). Do masy maślanej dodajemy masę bananową, krojone lub mielone migdały lub orzechy. Całość dokładnie miksujemy (masa jest rzadsza ale taka ma być). Przekładamy ją do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 75 min. w 180 stopniach.