Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykły chlebek na drożdżach z dodatkiem sezamu. W środku delikatny i mięciutki. Szybki i prosty w wykonaniu. Nie trzeba czekać żeby ciasto wyrosło. Każdy może upiec taki chleb i cieszyć się jego smakiem i zapachem. Sezam jest tu dodatkiem, możecie go pominąć, lub zamienić na inne ziarna.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1322
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12181
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1322
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12181
Składniki
Do miski wlać ciepłą wodę, dodać cukier i drożdże. Wymieszać i zostawić na 10-15 minut. Następnie wsypać obie mąki, sól i ziarna. Wlać olej. Wyrobić robotem, lub mikserem z hakami. Ciasto przełożyć do keksówki wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Wierzch chleba posmarować mlekiem i posypać sezamem.
Zostawić na 10-15 minut żeby chlebek podrósł do brzegów foremki. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, około godzinę. Po upieczeniu od razu wyjąć chleb z foremki i wystudzić na kratce.