Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowy zakwas,który można użyć do wszystkich rodzajów chleba, na przykład do pszennego. Ja osobiście uwielbiam smak pieczywa na tym zakwasie.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19988
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7025
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244537
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19988
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7025
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244537
Składniki
Zasada jest ta sama co przy wszystkich zakwasach chlebowych: jedna porcja mąki i jedna porcja wody. Wieczorem wsypuję do wygotowanego słoika dwie łyżki mąki,dwie łyżki wody,dokładnie mieszam i przykrywam ściereczką albo gazą i owijam gumką. Rano tylko mieszam.
Na wieczór znowu dodaję dwie łyżki mąki i dwie łyżki wody a rano tylko znowu mieszam. Proces powtarzam przez 6-7 dni aż do uzyskania intensywnego kwaśnego zapachu. Zakwas jest gotowy do pieczenia chleba.