Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowy zakwas,który można użyć do wszystkich rodzajów chleba, na przykład do pszennego. Ja osobiście uwielbiam smak pieczywa na tym zakwasie.
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 785
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 91
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 182
Polecam, pychota.
Odsłon: 465
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 270
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 785
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 91
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 182
Polecam, pychota.
Odsłon: 465
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 270
Składniki
Zasada jest ta sama co przy wszystkich zakwasach chlebowych: jedna porcja mąki i jedna porcja wody. Wieczorem wsypuję do wygotowanego słoika dwie łyżki mąki,dwie łyżki wody,dokładnie mieszam i przykrywam ściereczką albo gazą i owijam gumką. Rano tylko mieszam.
Na wieczór znowu dodaję dwie łyżki mąki i dwie łyżki wody a rano tylko znowu mieszam. Proces powtarzam przez 6-7 dni aż do uzyskania intensywnego kwaśnego zapachu. Zakwas jest gotowy do pieczenia chleba.