Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam naprawdę duże i bardzo smaczne zapiekanki z bułki paryskiej, chrupiące, soczyste, delikatne i bardzo aromatyczne. Smacznego :-) Zapraszam na film :-) https://youtu.be/Walveop-_Sg
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 927
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 2977
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 249
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70248
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 927
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 2977
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 249
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70248
Składniki
Bułki należy przekroić wzdłuż i wydrążyć środek, połowę miąższu odstawiamy ponieważ przyda się później. Pieczarki myjemy i kroimy na ćwiartki, paprykę, pomidora i por kroimy w drobną kostkę, czosnek drobno siekamy, ser ścieramy na tarce na grubym oczku.
Następnie rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy odrobinę oleju i wrzucamy pieczarki z czosnkiem i tymiankiem, podsmażamy chwilę, następnie wrzucamy mięso mielone i mieszamy od czasu do czasu aby grudki mięsa nie były za duże. Gdy mięso się zetnie dorzucamy resztę warzyw i połowę miąższu z bułki paryskiej, całość dokładnie mieszamy aby farsz się zagęścił. Następnie rozgrzewamy piekarnik na 200 stopni góra dół. Bułki rozkładamy na kratce i nakładamy do środka farsz, posypujemy serem żółtym i wkładamy do piekarnika na kilka minut tak aby ser się zapiekł i bułki zarumieniły. Po wyjęciu zapiekanek z piekarnika, polewamy ketchupem i posypujemy natką pietruszki. Gotowe !!! Smacznego :-)