Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam naprawdę duże i bardzo smaczne zapiekanki z bułki paryskiej, chrupiące, soczyste, delikatne i bardzo aromatyczne. Smacznego :-) Zapraszam na film :-) https://youtu.be/Walveop-_Sg
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2447
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3097
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2764
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2447
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3097
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2764
Składniki
Bułki należy przekroić wzdłuż i wydrążyć środek, połowę miąższu odstawiamy ponieważ przyda się później. Pieczarki myjemy i kroimy na ćwiartki, paprykę, pomidora i por kroimy w drobną kostkę, czosnek drobno siekamy, ser ścieramy na tarce na grubym oczku.
Następnie rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy odrobinę oleju i wrzucamy pieczarki z czosnkiem i tymiankiem, podsmażamy chwilę, następnie wrzucamy mięso mielone i mieszamy od czasu do czasu aby grudki mięsa nie były za duże. Gdy mięso się zetnie dorzucamy resztę warzyw i połowę miąższu z bułki paryskiej, całość dokładnie mieszamy aby farsz się zagęścił. Następnie rozgrzewamy piekarnik na 200 stopni góra dół. Bułki rozkładamy na kratce i nakładamy do środka farsz, posypujemy serem żółtym i wkładamy do piekarnika na kilka minut tak aby ser się zapiekł i bułki zarumieniły. Po wyjęciu zapiekanek z piekarnika, polewamy ketchupem i posypujemy natką pietruszki. Gotowe !!! Smacznego :-)