Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniala przystawka. Polecam goraco na zimno, a nawet prosto z lodowki :-))
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 441
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 101
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 28
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 441
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 101
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 28
Składniki
pieczarki obieramy, dokladnie myjemy i scieramy na grubych oczkach. Smazymy na oleju (ok. 3 Lyzki) wraz z 4 srednimi, drobno posiekanymi cebulami oraz przyprawami: Kucharek, sol, pieprz, kurkuma (aby byly takie piekne zolciutkie) susz z pietruszki ziel. Smazymy do calkowitego odparowania sosu, a nawet, aby sie troszke skarmelizowalo na patelni. Odstawaiamy.
jajka ugotowane na twardo obieramy i rowniez scieramy na grubych oczkach. Mieszamy z farszem na patelni. Dodajemy troche szczypiorku.
Przy pomocy papieru ryzowego tworzymmy roladki. ja robie to nast. Talerz z ciepla woda, wkladam 1 listek papaieru ryzowego, jak zmieknie wyciagam na talerz i od razu wkladam drugi listek. W momencie, jak nakladam na pierwszy papier farsz i zawijam roladke, drugi jest juz miekki. Itd. Z podanej ilosci skladnikow powinno wyjsc ok. 15 Sajgonek, ktore nastepnie nalezy usmazyc na olej na zloty kolor. I gotowe. Mozna jesc na goraco. Ja zajadam sie zawsze na zimno, prosto z lodowki. bardzo smaczne. No a przy tym dobrze schlodzone piwo mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm........