Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alu Kofta to wegetariańskie danie ze środkowych Indii.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7637
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2768
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7637
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2768
Składniki
Ziemniaki i kalafior podgotowałem na półtwardo. Starłem na tarce z dużymi oczkami. Wymieszałem z resztą składników, wyrabiałem około 2 minuty. Uformowałem kulki ( wielkości orzecha włoskiego ), które smażyłem w gorącym oleju. Sos : rozgrzałem masło, dodałem imbir i chili, chwilę smażyłem a następnie dodałem resztę przypraw. Dodałem pomidory, dusiłem na małym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszałem. Doprawiłem solą. Gdy sos zgęstniał dodałem jogurt, podgotowałem jeszcze około 2 minuty.