Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 963 Ocena: 18195
Dodano: 02.07.2015
Odsłon: 13551
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Ziemniaki i kalafior podgotowałem na półtwardo. Starłem na tarce z dużymi oczkami. Wymieszałem z resztą składników, wyrabiałem około 2 minuty. Uformowałem kulki
( wielkości orzecha włoskiego ), które smażyłem w gorącym oleju.
Sos : rozgrzałem masło, dodałem imbir i chili, chwilę smażyłem a następnie dodałem resztę przypraw. Dodałem pomidory, dusiłem na małym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszałem. Doprawiłem solą. Gdy sos zgęstniał dodałem jogurt, podgotowałem jeszcze około 2 minuty.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Futka 03 lipca 2015Zgłoś do usunięcia
Przepyszna i finezyjna propozycja :)1 Kto głosował? | Odpowiedz