Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To podstawowy przepis na solone śledzie. Mogą stanowić bazę do śledzi w śmietanie, po żydowsku czy tatara śledziowego. Ale równie dobrze smakują w towarzystwie tylko dobrej kromki chleba. Pięknie pachną przyprawami, a sok z cytryny nadaje im lekkiej kwasowości. W jaki sposób je podacie to już Wasza fantazja kulinarna :)
Doskonałe śledzie nie tylko na wigilijny stół, ale również w powszednie dni.
Odsłon: 3260
Białe kiełbaski pieczone z jabłkami, cebulką, musztardą francuską i mnóstwem...
Odsłon: 128
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 413
Białe kiełbaski pieczone z jabłkami, cebulką, musztardą francuską i mnóstwem...
Odsłon: 128
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 413
Składniki
Śledzie zalać zimną, przegotowaną wodą i odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
Z oleju, soku z cytryny i posiekanego czosnku zrobić sos: do oleju wlewać powoli sok, cały czas mieszając, do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać czosnku, cukru, wymieszać.
W moździerzu rozgnieść pieprz i jałowiec, listki laurowe pokruszyć, wymieszać z resztą przypraw.
Cebulę pokroić w krążki, sparzyć wrzątkiem, odsączyć i wystudzić. Śledzie odsączyć, pokroić w kawałki.
W naczyniu lub słoiku układać warstwami: śledzie, cebulę, posypać ziołami, czynność powtarzać do wyczerpania składników.
Zalać przygotowanym sosem. Odstawić w lodówce na 2-3 dni. Podawać wyłożone na półmisek z dowolnymi dodatkami. Bardzo dobrze smakują podane tylko z pieczywem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Szwedzki tort kanapkowy
Przekąski
Wielkanocne różowe jajka z pastą z awokado
Przekąski
Kimbab
Przekąski
Jajka Faszerowane na Wielkanoc 6 pomysłów
Szwedzki tort kanapkowy
Zaskocz bliskich i znajomych tortem kanapkowym. Wygląda obłędnie, a smakuje j...
Odsłon: 136
Wielkanocne różowe jajka z pastą z awokado
Moim ulubionym pomysłem na jajka faszerowane jest wersja z awokado- jest to p...
Odsłon: 159