Do góry

Przekąski Przepis na:

Avocado nadziewane tuńczykiem

Przepis dnia 2019-05-24
Avocado nadziewane tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 218 Ocena: 2527

Dodano:

Odsłon: 1882

Pyszna i zdrowa przystawka - avocado nadziewane sałatką z tuńczykiem i pomiedorami

Składniki

  • 1 avocado
  • 1 pomidor
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • sok z połowy cytryny
  • pęczek szczypiorku
  • szczypta soli
  • szczypta ostrej papryki
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Avocado przekroić na pół, delikatnie wybrać miąższ zostawiając skórkę.
    Miąższ pokroić w kawałki, skropić sokiem z cytryny.
    Pomidora obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
    Szczypiorek posiekać.
    Avocado, pomidora, tuńczyka, szczypiorek i przyprawy wymieszać.
    Nadziać skórki avocado.
    Na wierzch można wyłożyć po łyżeczce avocado.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń