Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega-3 (ważne dla zdrowego serca) oraz witaminy i minerały, dlatego powinna często gościć na naszych stołach. Wędzona ryba jest dość słona, więc nie ma potrzeby dodawania do pasty soli. Jednak obfite posypanie pieprzem świetnie podkręci łagodny smak twarogu i cebulki. Możesz wykonać awanturkę tak, by miała gładką, kremową konsystencję lub by struktura poszczególnych składników była bardziej wyraźna. Pastę serwuj na kromce chrupiącego pieczywa.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 67
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 472
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1390
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1872
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 67
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 472
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1390
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1872
Składniki
Obierz rybę ze skóry, usuń kręgosłup i mniejsze ości – możesz użyć do tego celu pęsety. Rozdrobnij palcami makrelę i przełóż do miski. Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę i też przełóż do miski. Dodaj pokruszony, biały ser, majonez, ketchup i porządnie dopraw czarnym pieprzem. Wymieszaj wszystkie składniki na gładką masę. Jeśli pasta jest zbyt zbita, dodaj więcej majonezu lub śmietany.
Awanturką smaruj pieczywo, podaj z plackami ziemniaczanymi lub użyj jako farsz do naleśników. Udekoruj świeżym szczypiorkiem.