Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega-3 (ważne dla zdrowego serca) oraz witaminy i minerały, dlatego powinna często gościć na naszych stołach. Wędzona ryba jest dość słona, więc nie ma potrzeby dodawania do pasty soli. Jednak obfite posypanie pieprzem świetnie podkręci łagodny smak twarogu i cebulki. Możesz wykonać awanturkę tak, by miała gładką, kremową konsystencję lub by struktura poszczególnych składników była bardziej wyraźna. Pastę serwuj na kromce chrupiącego pieczywa.
Obierz rybę ze skóry, usuń kręgosłup i mniejsze ości – możesz użyć do tego celu pęsety. Rozdrobnij palcami makrelę i przełóż do miski. Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę i też przełóż do miski. Dodaj pokruszony, biały ser, majonez, ketchup i porządnie dopraw czarnym pieprzem. Wymieszaj wszystkie składniki na gładką masę. Jeśli pasta jest zbyt zbita, dodaj więcej majonezu lub śmietany.
Awanturką smaruj pieczywo, podaj z plackami ziemniaczanymi lub użyj jako farsz do naleśników. Udekoruj świeżym szczypiorkiem.
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51170
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 54
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 204
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 416
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51170
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 54
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 204
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 416
Składniki
Obierz rybę ze skóry, usuń kręgosłup i mniejsze ości – możesz użyć do tego celu pęsety. Rozdrobnij palcami makrelę i przełóż do miski. Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę i też przełóż do miski. Dodaj pokruszony, biały ser, majonez, ketchup i porządnie dopraw czarnym pieprzem. Wymieszaj wszystkie składniki na gładką masę. Jeśli pasta jest zbyt zbita, dodaj więcej majonezu lub śmietany.
Awanturką smaruj pieczywo, podaj z plackami ziemniaczanymi lub użyj jako farsz do naleśników. Udekoruj świeżym szczypiorkiem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Muffinki śniadaniowe
Przekąski
Wątróbka zapiekana w jabłkach
Przekąski
Ziemniaczki zapiekane z twarożkiem
Przekąski
Rolada gołąbkowa z mięsem, kaszą i dodatkami
Muffinki śniadaniowe
Przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer. Były już muffinki z jeż...
Odsłon: 31
Wątróbka zapiekana w jabłkach
Wątróbka drobiowa zapiekana w jabłku smakuje wybornie.
Odsłon: 100