Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto im się oprze? Pyszne, chrupiące i co najważniejsze domowe chipsy. Dzięki temu, że są krojone w "kratkę" są jeszcze bardziej delikatne i chrupiące.
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4029
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 953
Polecam.
Odsłon: 358
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4029
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 953
Polecam.
Odsłon: 358
Składniki
Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy. Ziemniaki kroimy za pomocą karbowanego noża lub za pomocą specjalnej tarki. Aby powstał ażurowy wzór należy obracać ziemniaka po każdym cięciu o 90 stopni. Plastry przekładamy do miski z zimną wodą, kilka razy je płuczemy by pozbyć się skrobi. Plasterki układamy na papierowym ręczniku i dokładnie odsączamy. Odsączone plasterki smażymy około minuty na rozgrzanym oleju rzepakowym. Po usmażeniu ponownie odsączamy na ręczniku papierowym, a następnie posypujemy ulubioną mieszanką przypraw.