Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto im się oprze? Pyszne, chrupiące i co najważniejsze domowe chipsy. Dzięki temu, że są krojone w "kratkę" są jeszcze bardziej delikatne i chrupiące.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14206
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1645
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16215
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6528
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14206
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1645
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16215
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6528
Składniki
Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy. Ziemniaki kroimy za pomocą karbowanego noża lub za pomocą specjalnej tarki. Aby powstał ażurowy wzór należy obracać ziemniaka po każdym cięciu o 90 stopni. Plastry przekładamy do miski z zimną wodą, kilka razy je płuczemy by pozbyć się skrobi. Plasterki układamy na papierowym ręczniku i dokładnie odsączamy. Odsączone plasterki smażymy około minuty na rozgrzanym oleju rzepakowym. Po usmażeniu ponownie odsączamy na ręczniku papierowym, a następnie posypujemy ulubioną mieszanką przypraw.