Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto im się oprze? Pyszne, chrupiące i co najważniejsze domowe chipsy. Dzięki temu, że są krojone w "kratkę" są jeszcze bardziej delikatne i chrupiące.
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 85
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 83
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 85
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 83
Składniki
Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy. Ziemniaki kroimy za pomocą karbowanego noża lub za pomocą specjalnej tarki. Aby powstał ażurowy wzór należy obracać ziemniaka po każdym cięciu o 90 stopni. Plastry przekładamy do miski z zimną wodą, kilka razy je płuczemy by pozbyć się skrobi. Plasterki układamy na papierowym ręczniku i dokładnie odsączamy. Odsączone plasterki smażymy około minuty na rozgrzanym oleju rzepakowym. Po usmażeniu ponownie odsączamy na ręczniku papierowym, a następnie posypujemy ulubioną mieszanką przypraw.