Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche wytrawne babeczki zawsze robią wrażenie na gościach. Świetne na imprezę, zakąska na jeden kęs. W zależności od wielkości foremek, możemy z przepisu przygotować od 40 do nawet 70 babeczek.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3139
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 147
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3139
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 147
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Składniki
Przygotowania zaczniemy od babeczek. Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto kruche, które następnie schładzamy przez około godzinę w lodówce. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy nim foremki i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 10 minut - do ładnego zrumienienia babeczek. Kruche spody pozostawiamy do wystudzenia, w tym czasie przygotowujemy pasty.
Pasta brokułowa: Ugotowany brokuł kroimy w drobniejsze kawałki. Kilka malutkich różyczek odkładamy na bok do przybrania. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokruszoną fetę i całość blendujemy na w miarę gładką masę. Gdyby okazała się zbyt gęsta - można dodać łyżkę majonezu lub jogurtu naturalnego. Pasta gotowa.
Pasta surimi: Paluszki surimi kroimy w drobną kosteczkę. Kilka większych kawałków pozostawiamy do ozdoby. Cebulę drobno szatkujemy. Dodajemy do surimi, łączymy z serkiem śmietankowym i przyprawami. Gdyby pasta okazała się zbyt gęsta, można dodać łyżkę majonezu lub jogurtu naturalnego. Pasta gotowa.
Pasta serowa: Set trzemy na drobnych oczkach. Orzechy blendujemy na drobniejsze kawałeczki. Kilka orzeszków odkładamy na bok do ozdoby. Ser, orzeszki, przyprawy łączymy z serkiem śmietankowym. Gdyby pasta była zbyt gęsta, można dodać łyżkę majonezu lub jogurtu naturalnego. Pasta gotowa.
Na wystudzone kruche spody za pomocą łyżeczki bądź szprychy nakładamy pasty. Ozdabiamy brokułami, surimi i orzeszkami. Smacznego!