Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne babeczki doskonale sprawdzają się na kolację jak i dla gości . Są podzielne i szybkie do zrobienia . Plusem ich jest to ,że składniki można zmieniać za każdym razem kiedy je pieczemy .
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4993
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419279
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4993
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419279
Składniki
Wykonanie : Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem , solą oraz rozmarynem . Następnie dodajemy olej , jajka oraz mleko . Wszystko dokładnie miksujemy do czasu połączenia się składników . Na koniec dodajemy starty ser oraz pokrojoną w drobne paseczki lub kostkę wędlinę . Dokładnie mieszamy , nie używając już miksera . Blaszkę wykładamy papierowymi foremkami , i uzupełniamy je masą . Jedna duża łyżka wystarczy . Tak żeby babeczki miały miejsce wyrosnąć . Jest to około 3/4 foremki . Na koniec nalane ciasto posypujemy tartym serem . Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut a następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy jeszcze 10 minut celem nie spalenia sera na wierzchu a dopieczenia babeczek w środku.