Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne babeczki doskonale sprawdzają się na kolację jak i dla gości . Są podzielne i szybkie do zrobienia . Plusem ich jest to ,że składniki można zmieniać za każdym razem kiedy je pieczemy .
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3794
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3794
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Składniki
Wykonanie : Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem , solą oraz rozmarynem . Następnie dodajemy olej , jajka oraz mleko . Wszystko dokładnie miksujemy do czasu połączenia się składników . Na koniec dodajemy starty ser oraz pokrojoną w drobne paseczki lub kostkę wędlinę . Dokładnie mieszamy , nie używając już miksera . Blaszkę wykładamy papierowymi foremkami , i uzupełniamy je masą . Jedna duża łyżka wystarczy . Tak żeby babeczki miały miejsce wyrosnąć . Jest to około 3/4 foremki . Na koniec nalane ciasto posypujemy tartym serem . Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut a następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy jeszcze 10 minut celem nie spalenia sera na wierzchu a dopieczenia babeczek w środku.