Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67948
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1945
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67948
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1945
Składniki
Bakłażana pokroić w cienkie plasterki, wypłukać, posolić i pozostawić na sitku na pół godziny. Następnie odsączyć na papierowym ręczniku.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i przenieść ciasto francuskie.
Na cieście ułożyć plasterki bakłażana i cebulę pokrojoną w piórka, Posolić i posypać oregano. Wierzch posypać startą mozzarellą, ułożyć plasterki pomidorków. Zapiekać około 20 minut.