Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5692
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1135
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 186
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5692
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1135
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 186
Składniki
Bakłażana pokroić w cienkie plasterki, wypłukać, posolić i pozostawić na sitku na pół godziny. Następnie odsączyć na papierowym ręczniku.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i przenieść ciasto francuskie.
Na cieście ułożyć plasterki bakłażana i cebulę pokrojoną w piórka, Posolić i posypać oregano. Wierzch posypać startą mozzarellą, ułożyć plasterki pomidorków. Zapiekać około 20 minut.