Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414156
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2246
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414156
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2246
Składniki
Bakłażana pokroić w cienkie plasterki, wypłukać, posolić i pozostawić na sitku na pół godziny. Następnie odsączyć na papierowym ręczniku.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i przenieść ciasto francuskie.
Na cieście ułożyć plasterki bakłażana i cebulę pokrojoną w piórka, Posolić i posypać oregano. Wierzch posypać startą mozzarellą, ułożyć plasterki pomidorków. Zapiekać około 20 minut.