Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe połączenie smaków warte wypróbowania :)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15817
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4790
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 507
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15817
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4790
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 507
Składniki
W miseczce mieszamy keczup, miód i przyprawę curry.
Banany kroimy na duże kawałki i obtaczamy je w przygotowanej marynacie.
Każdy kawałek banana zawijamy w plaster boczku i przebijamy wykałaczką. Tak przygotowane roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy jogurt grecki, sok z cytryny, miód, przyprawę curry oraz sprasowany ząbek czosnku. Gotową przystawkę podajemy z sosem curry. Smacznego!