Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe połączenie smaków warte wypróbowania :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 275
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1126
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 275
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1126
Składniki
W miseczce mieszamy keczup, miód i przyprawę curry.
Banany kroimy na duże kawałki i obtaczamy je w przygotowanej marynacie.
Każdy kawałek banana zawijamy w plaster boczku i przebijamy wykałaczką. Tak przygotowane roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy jogurt grecki, sok z cytryny, miód, przyprawę curry oraz sprasowany ząbek czosnku. Gotową przystawkę podajemy z sosem curry. Smacznego!