Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki zapiekany ziemniak doskonale sprawdza się z sałatką. Ps. zdjęcie zrobione bez dressingu.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 278
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1149
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 278
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1149
Składniki
Rozgrzałem piekarnik do temperatury 200 stopni C. Umyłem bataty, przeciąłem wzdłuż na pół. Zawinąłem w folię aluminiową, ułożyłem na blaszce do pieczenia. Zapiekałem 30 minut. Odwinąłem, zapiekałem jeszcze 15 minut, kładąc obok pomidorki. Połączyłem pastę miso, miód, oliwę oraz pieprz. Wymieszałem na gładki dressing. Rzodkiewki umyłem, pokroiłem w cienkie plasterki. Upieczone bataty oraz pomidorki przełożyłem na talerz. Udekorowałem rzodkiewkami, koperkiem i rukolą. Całość polałem dressingiem.