Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, chrupiaca przekąska dla dzieci jak i dorosłych... Coś w sam raz " na ząb" :)))
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5031
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13574
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7654
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5031
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13574
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7654
Składniki
Masło rozpuszczamy i studzimy. Prostokątną formę wykładamy folią aluminiową i delikatnie smarujemy masłem.
Morele kroimy na mniejsze kawałeczki. W misce mieszamy płatki owsiane, mąke, cukier,sól i cynamon. Następnie dodajemy pokrojone morele, masło oraz zapach waniliowy wszystko dokładnie mieszamy .
Gotową masę wykładamy rękoma na przygotowaną formę. Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 35-40 min aż wierzch będzie przypieczony na złoto. Po upieczeniu studzimy i kroimy na batoniki. Batoniki można dodatkowo polać polewą czekoladową. SMACZNEGO :))