Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe fit batoniki owsiane z bakaliami
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 110
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 835
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 912
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 110
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 835
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 912
Składniki
Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski oraz dorzucamy pokrojone w kosteczkę daktyle I jajko. W rondelku rozgrzewamy masło, dodajemy miód i mleko. Dokładnie mieszamy i masę wlewamy do suchych składników do momentu aż zaczną się lekko kleić. Nie przesadzić z wlewaną masą aby nie była zbyt miękka bo wtedy batony będą się rozwalać. Tak uzyskaną papkę przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, dokładnie uklepujemy.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach 45 minut. Batony wyjmujemy i po ostygnięciu kroimy w prostokąty. Życzę smacznego !