Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe fit batoniki owsiane z bakaliami
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 103
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31259
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 407
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 103
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31259
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 407
Składniki
Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski oraz dorzucamy pokrojone w kosteczkę daktyle I jajko. W rondelku rozgrzewamy masło, dodajemy miód i mleko. Dokładnie mieszamy i masę wlewamy do suchych składników do momentu aż zaczną się lekko kleić. Nie przesadzić z wlewaną masą aby nie była zbyt miękka bo wtedy batony będą się rozwalać. Tak uzyskaną papkę przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, dokładnie uklepujemy.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach 45 minut. Batony wyjmujemy i po ostygnięciu kroimy w prostokąty. Życzę smacznego !