Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe fit batoniki owsiane z bakaliami
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 591
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75484
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1618
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 591
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75484
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1618
Składniki
Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski oraz dorzucamy pokrojone w kosteczkę daktyle I jajko. W rondelku rozgrzewamy masło, dodajemy miód i mleko. Dokładnie mieszamy i masę wlewamy do suchych składników do momentu aż zaczną się lekko kleić. Nie przesadzić z wlewaną masą aby nie była zbyt miękka bo wtedy batony będą się rozwalać. Tak uzyskaną papkę przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, dokładnie uklepujemy.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach 45 minut. Batony wyjmujemy i po ostygnięciu kroimy w prostokąty. Życzę smacznego !