Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe krakersy z figami i rozmarynem powstaly przypadkiem, gdy zamierzalam piec moje ulubione krakersy z rozmarynem i sponatanicznie musialam dostosowac przepis do diety bezglutenowej. Uzylam wiec po raz pierwszy maki migdalowej i juz sie chyba od niej uzaleznilam. Krakersy wyszly pyszne!
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 132
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 184
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 280
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 132
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 184
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 280
Składniki
Wsypacc do robota make migdalowa, dodac sól i rozmaryn. Figi pokroic na kawalki i dodac do maki a po nich plynne skladniki - jajka i oliwe z oliwek. Wyrobic ciasto, ulozyc na papierze do pieczenia, ponieważ jest ono dosc lepkie i podzielic na 2 czesci i kazda czesc ciasta docisnac plasko dłonmi.
Obydwie czesci ciasta przykryc papierem do pieczenia, nastepnie walkowac, az beda mialy ok. 2 - 4 mm grubosci. Rozwalkowane ciasto ulozyc na blasze do pieczenia i usunac górny papier, odciac nierówne krawedzie a ciasto pokroic na kwadraty 4x4 cm. Piec 10-12 min. w temp. 180° C pilnujac, aby za bardzo nie zbrazowialy.
Gdy wystygna najlepiej przelozyc do papierowych torebek lub do pudelka do herbatników - przechowuja sie tam tydzien.