Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bezglutenowy makaron chili na mleku kokosowym przyprawiony orientalną garam masalą i imbirem, wymieszany z groszkiem, cieciorką i bananem
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 179
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 57
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 152
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10890
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 154
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 179
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 57
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 152
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10890
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 154
Składniki
Makaron gotuję w lekko osolonej wodzie na pół twardo. Odcedzam. Przelewam zimną wodą. Na patelni rozgrzewam masło. Podsmażam makaron. Zalewam sokiem kokosowo-ananasowym. Zagotowuję. Zmniejszam moc palnika. Dodaję groszek, starty imbir, sok i skórkę z limony. Duszę chwilę. Mleko kokosowe łączę z miodem. Mieszam na patelni. Gotuję wszystko do zgęstnienia. Dodaję chili i garam masalę. Wsypuję cieciorkę i słonecznik. Mieszam dokładnie. Duszę dalej. Pod koniec dodaję pokrojone w półplastry banany. Zagrzewam wszystko dokładnie. Doprawiam do smaku. Posypuję wiórkami kokosowymi, cieciorką i suszonym kokosem.