Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bezglutenowy makaron chili na mleku kokosowym przyprawiony orientalną garam masalą i imbirem, wymieszany z groszkiem, cieciorką i bananem
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1673
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1469
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1466
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1664
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1673
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1469
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1466
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1664
Składniki
Makaron gotuję w lekko osolonej wodzie na pół twardo. Odcedzam. Przelewam zimną wodą. Na patelni rozgrzewam masło. Podsmażam makaron. Zalewam sokiem kokosowo-ananasowym. Zagotowuję. Zmniejszam moc palnika. Dodaję groszek, starty imbir, sok i skórkę z limony. Duszę chwilę. Mleko kokosowe łączę z miodem. Mieszam na patelni. Gotuję wszystko do zgęstnienia. Dodaję chili i garam masalę. Wsypuję cieciorkę i słonecznik. Mieszam dokładnie. Duszę dalej. Pod koniec dodaję pokrojone w półplastry banany. Zagrzewam wszystko dokładnie. Doprawiam do smaku. Posypuję wiórkami kokosowymi, cieciorką i suszonym kokosem.