Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bezglutenowy makaron chili na mleku kokosowym przyprawiony orientalną garam masalą i imbirem, wymieszany z groszkiem, cieciorką i bananem
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Składniki
Makaron gotuję w lekko osolonej wodzie na pół twardo. Odcedzam. Przelewam zimną wodą. Na patelni rozgrzewam masło. Podsmażam makaron. Zalewam sokiem kokosowo-ananasowym. Zagotowuję. Zmniejszam moc palnika. Dodaję groszek, starty imbir, sok i skórkę z limony. Duszę chwilę. Mleko kokosowe łączę z miodem. Mieszam na patelni. Gotuję wszystko do zgęstnienia. Dodaję chili i garam masalę. Wsypuję cieciorkę i słonecznik. Mieszam dokładnie. Duszę dalej. Pod koniec dodaję pokrojone w półplastry banany. Zagrzewam wszystko dokładnie. Doprawiam do smaku. Posypuję wiórkami kokosowymi, cieciorką i suszonym kokosem.