Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bezglutenowy makaron chili na mleku kokosowym przyprawiony orientalną garam masalą i imbirem, wymieszany z groszkiem, cieciorką i bananem
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12541
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1418
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13574
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5722
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12541
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1418
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13574
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5722
Składniki
Makaron gotuję w lekko osolonej wodzie na pół twardo. Odcedzam. Przelewam zimną wodą. Na patelni rozgrzewam masło. Podsmażam makaron. Zalewam sokiem kokosowo-ananasowym. Zagotowuję. Zmniejszam moc palnika. Dodaję groszek, starty imbir, sok i skórkę z limony. Duszę chwilę. Mleko kokosowe łączę z miodem. Mieszam na patelni. Gotuję wszystko do zgęstnienia. Dodaję chili i garam masalę. Wsypuję cieciorkę i słonecznik. Mieszam dokładnie. Duszę dalej. Pod koniec dodaję pokrojone w półplastry banany. Zagrzewam wszystko dokładnie. Doprawiam do smaku. Posypuję wiórkami kokosowymi, cieciorką i suszonym kokosem.