Do góry

Przekąski Przepis na:

bezglutenowy makaron słodko-rozgrzany

bezglutenowy makaron słodko-rozgrzany

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2589

Dodano:

Odsłon: 473

bezglutenowy makaron chili na mleku kokosowym przyprawiony orientalną garam masalą i imbirem, wymieszany z groszkiem, cieciorką i bananem

Składniki

  • 250 g bezglutenowego makaronu
  • 300 ml soku kokosowo-ananasowego
  • 250 ml mleka kokosowego
  • 100 g groszku zielonego
  • 2 banany
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka świeżo startego imbiru
  • skórka i sok z limony
  • garść słonecznika karmelizowanego
  • garść cieciorki zapiekanej z garam masalą
  • chili
  • garam masala
  • sól
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotuję w lekko osolonej wodzie na pół twardo. Odcedzam. Przelewam zimną wodą.

    Na patelni rozgrzewam masło. Podsmażam makaron. Zalewam sokiem kokosowo-ananasowym. Zagotowuję. Zmniejszam moc palnika.
    Dodaję groszek, starty imbir, sok i skórkę z limony. Duszę chwilę.
    Mleko kokosowe łączę z miodem. Mieszam na patelni. Gotuję wszystko do zgęstnienia.

    Dodaję chili i garam masalę. Wsypuję cieciorkę i słonecznik. Mieszam dokładnie. Duszę dalej. Pod koniec dodaję pokrojone w półplastry banany.

    Zagrzewam wszystko dokładnie. Doprawiam do smaku.
    Posypuję wiórkami kokosowymi, cieciorką i suszonym kokosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń