Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są delikatne, szybkie w przygotowaniu i szybko znikają :)
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99039
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 142
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5092
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13713
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99039
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 142
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5092
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13713
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Składniki
Żółtka miksujemy z cukrami na kogel mogel. Do masy dodajemy ser biały i mieszamy mikserem. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkami -miksujemy. Na końcu dodajemy pianę z białek i mieszamy do połączenia składników. I dodajemy malinki mieszając już łyżką.
Pieczemy na suchej patelni z obu stron. Dobre rady; Białka ubijam już wcześniej żeby praca szła bez niepotrzebnych przerw na mycie końcówek miksera. Placuszki pieczone na suchej patelni są smaczniejsze. Pod warunkiem, że patelnia nie przykleja.