Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są delikatne, szybkie w przygotowaniu i szybko znikają :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 32
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 67
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2813
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4175
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 32
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 67
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2813
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4175
Składniki
Żółtka miksujemy z cukrami na kogel mogel. Do masy dodajemy ser biały i mieszamy mikserem. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkami -miksujemy. Na końcu dodajemy pianę z białek i mieszamy do połączenia składników. I dodajemy malinki mieszając już łyżką.
Pieczemy na suchej patelni z obu stron. Dobre rady; Białka ubijam już wcześniej żeby praca szła bez niepotrzebnych przerw na mycie końcówek miksera. Placuszki pieczone na suchej patelni są smaczniejsze. Pod warunkiem, że patelnia nie przykleja.