Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22232
Dodano: 26.02.2009
Odsłon: 12010
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Jaja umyj w gorącej wodzie i oddziel białka od żółtek. Żółtka roztrzep z mąką i lekko posól, a z białek ubij pianę. Do sztywnej piany, nie przerywając ubijania, wsypuj stopniowo cukier. Delikatnie, dodając po łyżce, połącz pianę z ciastem. Na teflonowej patelni rozgrzej tłuszcz, ostrożnie wlej masę i smaż pod przykryciem na małym ogniu. Gdy omlet zetnie się od spodu i wyrośnie, podważ go i ostrożnie przewróć na drugą stronę, a następnie przykryj, i podrumień. Gotowy omlet zsuń na talerz, nałóż osączone owoce i polej syropem. Podawaj od razu, najlepiej ze szklanką mleka lub kakao. Omlet możesz również posmarować dżemem i posypać płatkami migdałowymi
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)