Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podobno wszystko co proste jest najlepsze i tak jest również w kuchni. Ten przepis ma to właśnie w sobie. Przepis prosty to opis również krótki i prosty ale bardzo smaczny.
Ptelnia, wykałaczki
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10737
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4811
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 929
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9166
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10737
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4811
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 929
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9166
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Składniki
W zależności ile osób jest do degustacji to tyle powinno być tych przekąsek tylko razy 4 lub 5 na osobę
Na jeden plaster boczku kładziemy jedną śliwkę suszoną na początku plastra. Powoli zawijamy w mały rulonik, tak by śliwka była zakryta boczkiem. Aby przy smarzeniu rulonik nie rozwinął się przekuwamy go na wylot wykałaczką.
I tak oto proste składniki przygotowane sercem smakują przepysznie. Czyż to nie sama prostota. Jak się podoba i smakuje to proszę lajkujcie i polecajcie znajomym. SMACZNEGO