Do góry

Przekąski Przepis na:

Boczek surowy pieczony w piwie z dodatkiem dyni.

Boczek surowy pieczony w piwie z dodatkiem dyni.

Autor:

Przepisów i artykułów: 842 Ocena: 16389

Dodano:

Odsłon: 5432

Boczuś wyszedł fantastyczny,pełen aromatu i niezwykle smaczny.Polecam wypróbować na świąteczny stół:)

Składniki

  • 1,30 boczek surowy
  • 3 łyżki kminku
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 3 łyżeczki czosnek granulowany
  • szklanka piwa
  • liście laurowe 3 szt
  • Ziele angielskie 6 kulek
  • dynia 300g
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Boczek surowy pieczony w piwie z dodatkiem dyni.

Przygotowanie

  1. Boczek natrzeć przyprawami.
    Podlać szklanką piwa i dać do nagrzanego piekarnika do 190st.
    Piec około 30min.
    Po tym czasie obrócić,jeśli piwo wyparowało dolać pozostałą część 300ml.

  2. Podpiec boczek 15 min.
    Znów obrócić i dać pokrojoną dynię.

    Podpiekać do miękkości boczku i rozparzenia dyni.

    Jeśli lubicie na ciepło tak upieczony boczuś to polecam,jest pyszny:)

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń