Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie nie tylko dla wegan i wegetarian!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19248
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1686
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232123
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19248
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1686
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232123
Składniki
Boczniaki myjemy i kroimy wzdłuż blaszek na mniejsze cząstki. Boczniaki umieszczamy w misce i natłuszczamy olejem roślinnym, oprószamy solą, pieprzem i czubrycą czerwoną. Tak przygotowane boczniaki wykładamy na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Do średniej wielkości słoika wrzucamy liście i ziele angielskie oraz przekładamy upieczone boczniaki. W garnku zagotowujemy wodę z octem, passatą, solą, cukrem i pokrojoną w plasterki szalotkę. Zalewę gotujemy około 5 minut, a następnie gorącą zalewamy boczniaki. Po wystygnięciu odstawiamy do lodówki przynajmniej na noc by się „przegryzły”.