Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie nie tylko dla wegan i wegetarian!
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 145
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2686
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 921
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 145
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2686
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 921
Składniki
Boczniaki myjemy i kroimy wzdłuż blaszek na mniejsze cząstki. Boczniaki umieszczamy w misce i natłuszczamy olejem roślinnym, oprószamy solą, pieprzem i czubrycą czerwoną. Tak przygotowane boczniaki wykładamy na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Do średniej wielkości słoika wrzucamy liście i ziele angielskie oraz przekładamy upieczone boczniaki. W garnku zagotowujemy wodę z octem, passatą, solą, cukrem i pokrojoną w plasterki szalotkę. Zalewę gotujemy około 5 minut, a następnie gorącą zalewamy boczniaki. Po wystygnięciu odstawiamy do lodówki przynajmniej na noc by się „przegryzły”.