Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Mięso kroimy w kostkę ok. 3 na 3 cm. Przekładamy do miski, posypujemy vegetą, skrapiamy magi, opruszamy odrobiną mąki i mieszamy. Wrzucamy mięso do rondla na rozgrzany tłuszcz i podsmażamy do lekkiego zarumienienia.
Podlewamy wodą, tak aby na ok 3cm przykryło mięso i dusimy dodając przyprawy. Kiedy mięso będzie na wpół miękkie należy dodać ziemniaki , cebulę, paprykę pokrojoną w niezbyt małą kostkę i dusimy.
Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy, cukier i makaron. Gotujemy jeszcze 5 min.
Na koniec zagęścić mąką.
SMACZNEGO!