Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właśnie zaczęły się w lasach grzyby i mamy już pierwsze okazy. Wystarczy kilka prawdziwków, kromka dobrego chleba i możemy cieszyć się pysznym posiłkiem.
patelnia, opiekacz, grill
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11642
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11642
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Oczyszczone grzyby kroimy w plasterki, cebulkę i czosnek także kroimy w plasterki. Na oliwie dusimy cebulę z czosnkiem, potem dodajemy grzyby i doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy kilka minut. Chleb opiekamy w opiekaczu, tosterze lub grillu w piekarniku. Smażymy jajko sadzone. Na chrupiącą kromkę wyłożyć połowę usmażonych grzybów na wierzch dajemy jajko i posypujemy natką, solą i pieprzem.