Do góry

Przekąski Przepis na:

Bruschetta z mozzarellą i pomidorem

Bruschetta z mozzarellą i pomidorem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2285 Ocena: 50268

Dodano:

Odsłon: 9088

Przepyszna włoska przystawka ,wprost ją uwielbiam. Idealnie nada się na lekką kolację. Podaliśmy ją ze świeżymy oliwkami ,które są doskonałym uzupełnieniem tej przekąski.

Składniki

  • 1 krótka bagietka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ząbek czosnku
  • 1 duża kulka sera mozzarella
  • 1 pomidor
  • sól ziołowa
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bruschetta z mozzarellą i pomidorem

Przygotowanie

  1. Bagietkę kroimy na 2 cm kromki. Oliwę mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ser i pomidor kroimy w plastry. Każdą kromkę smarujemy oliwą z czosnkiem ,kładziemy po plasterku sera i pomidora. Oprószamy solą. Pieczemy 15 min w temperaturze 180°C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń