Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca grzanka z pomidorami i bazylią to przysmak doskonały. Bruschetta jest łatwa w wykonaniu i robi się ją naprawdę szybko. Można dodać do niej szynkę parmeńską, tarty ser np. mozzarellę lub pokrojoną w bardzo cieniutkie plasterki szalotkę.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5718
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 3984
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 218
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5718
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 3984
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 218
Składniki
Bułkę pokroić na kromki. W miseczce wymieszać oliwę i czosnek - natrzeć kromki.
Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w drobną kostkę - osączyć na sicie z nadmiaru soku.
Odsączone pomidory ułożyć na kromkach, można posypać tartym serem i dodać cebulę.
Bruschetty wstawić do mocno nagrzanego piekarnika - zapiekać pod grillem kilka minut, aż grzanki ładnie się zarumienią a ser roztopi. Gotowe bruschetty podawać zaraz po przygotowaniu, posypane świeżą bazylią, doprawione solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem można jeszcze skropić bruschetty oliwą oraz sosem balsamicznym. Smacznego :)