Do góry

Przekąski Przepis na:

Bukiet pomidorowych tulipanów

Bukiet pomidorowych tulipanów

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 481

Dodano:

Odsłon: 263

Piękna dekoracja Wielkanocnego stołu. Prosty, szybki i oryginalny pomysł na prostą przystawkę.

Składniki

  • Małe pomidorki np. daktylowe - mogą być też kolorowe
  • Pęczek szczypiorku
  • 80g sera feta
  • 80 g kremowego serka typu Philadelphia
  • 1 ząbek czosnku rozgnieciony(ja użyłam kilka liści czosnku niedźwiedziego)
  • Pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki soku cytrynowego
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bukiet pomidorowych tulipanów

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki farszu zmiksować.

  2. Umyte pomidorki głęboko naciąć na krzyż i usunąć delikatnie wodnisty sok z pestkami. Doskonale się sprawdzi ostry koniec obieraczki do warzyw.

  3. Pomidorki napełnić farszem, ja użyłam worka cukierniczego.

  4. Układamy pomidorki na talerzu przybranym szczypiorkiem, tworząc dowolną kompozycję. Do dekoracji można użyć także liści sałaty lub pietruszki.

  5. Daj się ponieść wiosennej fantazji...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń