Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, bo domowe... Tym razem propozycja bułek, które przede wszystkim można wykorzystać do domowych hamburgerów. Polecam ;)
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 64
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 153
Dziś do pracy.
Odsłon: 1428
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 64
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 153
Dziś do pracy.
Odsłon: 1428
Składniki
W misce skruszyć drożdże, dodać mleko w proszku, cukier i stopione masło. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na kilka minut.
Następnie dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto, przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia, w ciepłe miejsce.
Z gotowego ciasta uformować bułeczki (u mnie 10 szt), które należy przełożyć na blachę wyłożoną papierem.
Mocna spłaszczyć, przykryć i odczekać jeszcze kwadrans. Potem posmarować roztrzepanym żółtkiem z mlekiem i posypać sezamem.
Piec w temp. ok. 200 stopni przez 20-25 min, do momentu, aż się ładnie zrumienią. Smacznego!