Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, bo domowe... Tym razem propozycja bułek, które przede wszystkim można wykorzystać do domowych hamburgerów. Polecam ;)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
W misce skruszyć drożdże, dodać mleko w proszku, cukier i stopione masło. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na kilka minut.
Następnie dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto, przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia, w ciepłe miejsce.
Z gotowego ciasta uformować bułeczki (u mnie 10 szt), które należy przełożyć na blachę wyłożoną papierem.
Mocna spłaszczyć, przykryć i odczekać jeszcze kwadrans. Potem posmarować roztrzepanym żółtkiem z mlekiem i posypać sezamem.
Piec w temp. ok. 200 stopni przez 20-25 min, do momentu, aż się ładnie zrumienią. Smacznego!