Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, bo domowe... Tym razem propozycja bułek, które przede wszystkim można wykorzystać do domowych hamburgerów. Polecam ;)
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21591
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 188
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21591
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 188
Składniki
W misce skruszyć drożdże, dodać mleko w proszku, cukier i stopione masło. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na kilka minut.
Następnie dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto, przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia, w ciepłe miejsce.
Z gotowego ciasta uformować bułeczki (u mnie 10 szt), które należy przełożyć na blachę wyłożoną papierem.
Mocna spłaszczyć, przykryć i odczekać jeszcze kwadrans. Potem posmarować roztrzepanym żółtkiem z mlekiem i posypać sezamem.
Piec w temp. ok. 200 stopni przez 20-25 min, do momentu, aż się ładnie zrumienią. Smacznego!