Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, bo domowe... Tym razem propozycja bułek, które przede wszystkim można wykorzystać do domowych hamburgerów. Polecam ;)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1425
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 451
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1425
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 451
Składniki
W misce skruszyć drożdże, dodać mleko w proszku, cukier i stopione masło. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na kilka minut.
Następnie dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto, przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia, w ciepłe miejsce.
Z gotowego ciasta uformować bułeczki (u mnie 10 szt), które należy przełożyć na blachę wyłożoną papierem.
Mocna spłaszczyć, przykryć i odczekać jeszcze kwadrans. Potem posmarować roztrzepanym żółtkiem z mlekiem i posypać sezamem.
Piec w temp. ok. 200 stopni przez 20-25 min, do momentu, aż się ładnie zrumienią. Smacznego!