Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone buraki w słodko-kwaśnej zalewie mogą być podawane jako dodatek do mięs czy wędlin. Można z nich również przyrządzić znakomitą sałatkę, np.: na półmisek wyłożyć rukolę, ułożyć na niej plastry buraków, posypać posiekanymi orzechami włoskimi i posypać serem feta lub kozim. Można dodatkowo skropić kremem balsamicznym. Takie buraczki sprawdzą się również w połączeniu z solonym śledziem, gotowanym ziemniakiem i jajkiem na twardo. A więc nie ma na co czekać, tak proste w przyrządzeniu i tak wiele możliwości zastosowania, polecam :)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11604
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 75
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8045
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155097
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1114
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11604
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 75
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8045
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155097
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1114
Składniki
Ocet, olej i miód dokładnie wymieszać.
Obrane buraki pokroić w cienkie plasterki.
W słoiku układać na przemian warstwy buraków, chrzanu i kminku.
Wlać zalewę tak, aby przykryła buraki.
Przechowywać słoik z buraczkami w lodówce.