Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone buraki w słodko-kwaśnej zalewie mogą być podawane jako dodatek do mięs czy wędlin. Można z nich również przyrządzić znakomitą sałatkę, np.: na półmisek wyłożyć rukolę, ułożyć na niej plastry buraków, posypać posiekanymi orzechami włoskimi i posypać serem feta lub kozim. Można dodatkowo skropić kremem balsamicznym. Takie buraczki sprawdzą się również w połączeniu z solonym śledziem, gotowanym ziemniakiem i jajkiem na twardo. A więc nie ma na co czekać, tak proste w przyrządzeniu i tak wiele możliwości zastosowania, polecam :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1953
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1953
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Składniki
Ocet, olej i miód dokładnie wymieszać.
Obrane buraki pokroić w cienkie plasterki.
W słoiku układać na przemian warstwy buraków, chrzanu i kminku.
Wlać zalewę tak, aby przykryła buraki.
Przechowywać słoik z buraczkami w lodówce.