Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burek to bardzo popularny fast-food w krajach bałkańskich. Jest to rodzaj placka wykonanego z ciasta filo lub francuskiego nadziewanego serem lub mięsem.
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 40
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 564
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 1631
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 177
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 40
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 564
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 1631
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 177
Składniki
Mięso mielone usmaż na odrobinie oleju, dopraw solą, pieprzem i sporą ilością gałki muszkatołowej. Odstaw do przestygnięcia.
Arkusz ciasta francuskiego (takiego sprzedawanego w marketach) podziel na sześć równych kwadratów. Każdy kwadrat ciasta rozciągaj w palcach tak, aby ciasto stało się jak najcieńsze.
Na krawędź ciasta ułóż mięso. Ciasto zwiń w rulon, sklej końcówki i zawiń w ślimaka. Każdego burka posmaruj rozbełtanym jajkiem, ułóż na blasze i piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni. Najsmaczniejsze są na ciepło.