Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna przekąska z 3 składników, którą przygotujecie w zaledwie 3 minuty. Camembert zapiekany w cieście francuskim, podany z dodatkiem żurawiny ze słoiczka smakuje obłędnie. Podaj go na najbliższym przyjęciu, goście będą zachwyceni.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19841
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6894
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242814
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19841
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6894
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242814
Składniki
Piekarnik nastawiamy na 200 stopni.
Ciasto francuskie kroimy na 8 równiej wielkości kwadratów. Każdy z serków dzielimy na 4 części. Kawałki sera camembert układamy na cieście francuskim. Rogi ciasta składamy do środka. Brzegi zlepiamy ze sobą.
Serki pleśniowe w cieście francuskim układamy na blasze piekarnika wyścielonej papierem do pieczenia w równych odstępach.
Białka jaj roztrzepujemy widelcem. Przy użyciu pędzelka smarujemy przekąski rozmąconym jajkiem.
Pakieciki wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez około 20 minut (do zrumienienia).
Przekąski z sera camembert serwujemy w towarzystwie żurawiny ze słoiczka. Smacznego!