Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna przekąska z 3 składników, którą przygotujecie w zaledwie 3 minuty. Camembert zapiekany w cieście francuskim, podany z dodatkiem żurawiny ze słoiczka smakuje obłędnie. Podaj go na najbliższym przyjęciu, goście będą zachwyceni.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15874
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4809
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 554
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15874
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4809
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 554
Składniki
Piekarnik nastawiamy na 200 stopni.
Ciasto francuskie kroimy na 8 równiej wielkości kwadratów. Każdy z serków dzielimy na 4 części. Kawałki sera camembert układamy na cieście francuskim. Rogi ciasta składamy do środka. Brzegi zlepiamy ze sobą.
Serki pleśniowe w cieście francuskim układamy na blasze piekarnika wyścielonej papierem do pieczenia w równych odstępach.
Białka jaj roztrzepujemy widelcem. Przy użyciu pędzelka smarujemy przekąski rozmąconym jajkiem.
Pakieciki wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez około 20 minut (do zrumienienia).
Przekąski z sera camembert serwujemy w towarzystwie żurawiny ze słoiczka. Smacznego!