Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i orzeźwiająca przystawka z buraka, która nie tylko pięknie się prezentuje, ale również świetnie smakuje.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4525
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 41
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 74
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4525
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 41
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 74
Składniki
Buraki dokładnie myjemy, jeśli są młode i z domowej uprawy to nie musimy obierać skórki. Oczyszczone buraki kroimy na cienkie plasterki za pomocą mandoliny. Układamy je na talerzu. W wysokim naczyniu umieszczamy składniki sosu i miksujemy blenderem do uzyskania kremowej konsystencji. Sosem polewamy bezpośrednio plasterki buraków lub wykładamy go obok, by każdy mógł zanurzać plasterki według uznania. Całość posypujemy kwiatami lawendy i zieleniną. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego.