Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i orzeźwiająca przystawka z buraka, która nie tylko pięknie się prezentuje, ale również świetnie smakuje.
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 68
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 68
Składniki
Buraki dokładnie myjemy, jeśli są młode i z domowej uprawy to nie musimy obierać skórki. Oczyszczone buraki kroimy na cienkie plasterki za pomocą mandoliny. Układamy je na talerzu. W wysokim naczyniu umieszczamy składniki sosu i miksujemy blenderem do uzyskania kremowej konsystencji. Sosem polewamy bezpośrednio plasterki buraków lub wykładamy go obok, by każdy mógł zanurzać plasterki według uznania. Całość posypujemy kwiatami lawendy i zieleniną. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego.