Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i orzeźwiająca przystawka z buraka, która nie tylko pięknie się prezentuje, ale również świetnie smakuje.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12817
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12817
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Składniki
Buraki dokładnie myjemy, jeśli są młode i z domowej uprawy to nie musimy obierać skórki. Oczyszczone buraki kroimy na cienkie plasterki za pomocą mandoliny. Układamy je na talerzu. W wysokim naczyniu umieszczamy składniki sosu i miksujemy blenderem do uzyskania kremowej konsystencji. Sosem polewamy bezpośrednio plasterki buraków lub wykładamy go obok, by każdy mógł zanurzać plasterki według uznania. Całość posypujemy kwiatami lawendy i zieleniną. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego.