Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu przystawka (o ile nie liczymy czasu pieczenia buraków).
Podkręcone smaki lata!
Odsłon: 233
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 165
Podkręcone smaki lata!
Odsłon: 233
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 165
Składniki
Buraczki mogą być upieczone nawet 1-2 dni wcześniej. Należy je umyć, osuszyć, zawinąć w folię aluminiową i piec przez ok. godzinę w 190 stopniach. Ostudzić i obrać ze skóry. Następnie buraki cienko pokroić, aby miały jednakową grubość można użyć gilotyny do warzyw. Plasterki buraków rozłożyć na talerzu, na nich umytą i osuszoną rukolę oraz starty parmezan. Można również dodać prażone orzechy włoskie. Całość skropić sokiem z cytryny lub octem balsamicznym, oliwą z oliwek i świeżo mielonym pieprzem. Przed podaniem carpaccio można schłodzić w lodówce.