Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stanowią unikatowy produkt Lubelszczyzny. Do ich zrobienia będziecie potrzebowali zaledwie kilku prostych produktów, które bez problemu powinniście odnaleźć w swojej kuchni.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 67
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2465
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 537
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 880
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 67
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2465
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 537
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 880
Składniki
Cebulę pokroić w kosteczkę, wymieszać z makiem, odstawić do lodówki.
Drożdże wymieszać z ciepłą wodą i cukrem, odstawić na 10 minut, następnie dodać mąkę, sól i olej, wyrobić gładkie ciasto, odstawić na 1,5 godziny do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na części, formować okrągłe placki, na każdym układać łyżkę cebuli wymieszanej z makiem, smarować roztrzepanym jajkiem.
Piec w 180 stopniach przez 25-30 minut.