Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stanowią unikatowy produkt Lubelszczyzny. Do ich zrobienia będziecie potrzebowali zaledwie kilku prostych produktów, które bez problemu powinniście odnaleźć w swojej kuchni.
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 191
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 991
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 876
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 191
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 991
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 876
Składniki
Cebulę pokroić w kosteczkę, wymieszać z makiem, odstawić do lodówki.
Drożdże wymieszać z ciepłą wodą i cukrem, odstawić na 10 minut, następnie dodać mąkę, sól i olej, wyrobić gładkie ciasto, odstawić na 1,5 godziny do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na części, formować okrągłe placki, na każdym układać łyżkę cebuli wymieszanej z makiem, smarować roztrzepanym jajkiem.
Piec w 180 stopniach przez 25-30 minut.