Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stanowią unikatowy produkt Lubelszczyzny. Do ich zrobienia będziecie potrzebowali zaledwie kilku prostych produktów, które bez problemu powinniście odnaleźć w swojej kuchni.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19784
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 433
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6830
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242376
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19784
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 433
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6830
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242376
Składniki
Cebulę pokroić w kosteczkę, wymieszać z makiem, odstawić do lodówki.
Drożdże wymieszać z ciepłą wodą i cukrem, odstawić na 10 minut, następnie dodać mąkę, sól i olej, wyrobić gładkie ciasto, odstawić na 1,5 godziny do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na części, formować okrągłe placki, na każdym układać łyżkę cebuli wymieszanej z makiem, smarować roztrzepanym jajkiem.
Piec w 180 stopniach przez 25-30 minut.