Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stanowią unikatowy produkt Lubelszczyzny. Do ich zrobienia będziecie potrzebowali zaledwie kilku prostych produktów, które bez problemu powinniście odnaleźć w swojej kuchni.
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 253
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 112
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 61
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 93
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 253
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 112
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 61
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 93
Składniki
Cebulę pokroić w kosteczkę, wymieszać z makiem, odstawić do lodówki.
Drożdże wymieszać z ciepłą wodą i cukrem, odstawić na 10 minut, następnie dodać mąkę, sól i olej, wyrobić gładkie ciasto, odstawić na 1,5 godziny do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na części, formować okrągłe placki, na każdym układać łyżkę cebuli wymieszanej z makiem, smarować roztrzepanym jajkiem.
Piec w 180 stopniach przez 25-30 minut.