Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te placki na pewno każdy lubi :)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 273
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3320
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1843
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3568
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29364
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 273
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3320
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1843
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3568
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29364
Składniki
100 ml. mleka wymieszać z drożdżami, cukrem i dwoma łyżkami mąki. Odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Masa znacznie zwiększy swoja objętość. Po tym czasie dodać resztę mleka, mąki, sól i olej. Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Tym razem odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 i 1/2 godziny. W tym czasie obieramy 3 średnie cebule, które należy zeszklić na oleju, posolić i popieprzyć. Ciasto wyjąc z miski, Zagnieść dwie minuty, podzielić na 10 równych kawałków. Formować placki za pomocą wałka. W środku umieścić cebulkę. Piec 20 minut w 160*