Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te placki na pewno każdy lubi :)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38756
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 401
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 165
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9250
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38756
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 401
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 165
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9250
Składniki
100 ml. mleka wymieszać z drożdżami, cukrem i dwoma łyżkami mąki. Odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Masa znacznie zwiększy swoja objętość. Po tym czasie dodać resztę mleka, mąki, sól i olej. Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Tym razem odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 i 1/2 godziny. W tym czasie obieramy 3 średnie cebule, które należy zeszklić na oleju, posolić i popieprzyć. Ciasto wyjąc z miski, Zagnieść dwie minuty, podzielić na 10 równych kawałków. Formować placki za pomocą wałka. W środku umieścić cebulkę. Piec 20 minut w 160*