Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te placki na pewno każdy lubi :)
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 132
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1233
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 213
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 132
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1233
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 213
Składniki
100 ml. mleka wymieszać z drożdżami, cukrem i dwoma łyżkami mąki. Odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Masa znacznie zwiększy swoja objętość. Po tym czasie dodać resztę mleka, mąki, sól i olej. Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Tym razem odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 i 1/2 godziny. W tym czasie obieramy 3 średnie cebule, które należy zeszklić na oleju, posolić i popieprzyć. Ciasto wyjąc z miski, Zagnieść dwie minuty, podzielić na 10 równych kawałków. Formować placki za pomocą wałka. W środku umieścić cebulkę. Piec 20 minut w 160*