Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska, która może być albo samodzielnym gwoździem programu, albo dodatkiem do zup kremów czy sałatek. Wystarczy tylko dowolny gatunek żółtego sera, tarka o drobnych oczkach i rozgrzany piekarnik. W sumie kilkanaście minut i Wasze chees-y są gotowe. Moje powstały o poranku, przed wyjściem do pracy.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10091
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9132
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6496
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10091
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9132
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6496
Składniki
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, przygotować blachę z papierem do pieczenia. Nakładać na papier formując krążki o dowolnej średnicy i wysokości około 0,5 cm, lekko docisnąć dłonią. Zachować odstęp około 3 cm między porcjami. Piec w temperaturze 200 stopni Celsjusza do 15 minut, żeby chipsy się nie spaliły, a jedynie zezłociły, inaczej będą gorzkie. Delikatnie ściągnąć z blachy na ręcznik papierowy lub papier śniadaniowy, by pozbawić je nadmiaru tłuszczu.