Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska, która może być albo samodzielnym gwoździem programu, albo dodatkiem do zup kremów czy sałatek. Wystarczy tylko dowolny gatunek żółtego sera, tarka o drobnych oczkach i rozgrzany piekarnik. W sumie kilkanaście minut i Wasze chees-y są gotowe. Moje powstały o poranku, przed wyjściem do pracy.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2297
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4386
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1316
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 297
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2297
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4386
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1316
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 297
Składniki
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, przygotować blachę z papierem do pieczenia. Nakładać na papier formując krążki o dowolnej średnicy i wysokości około 0,5 cm, lekko docisnąć dłonią. Zachować odstęp około 3 cm między porcjami. Piec w temperaturze 200 stopni Celsjusza do 15 minut, żeby chipsy się nie spaliły, a jedynie zezłociły, inaczej będą gorzkie. Delikatnie ściągnąć z blachy na ręcznik papierowy lub papier śniadaniowy, by pozbawić je nadmiaru tłuszczu.