Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe chipsy serowo-kukurydziane to świetna przekąska. Są tak pyszne, że im się nie oprzesz.
Kaszkę kukurydzianą gotujemy w osolonym wrzątku. Żeby nie powstały grudki należy kaszkę wsypywać cienkim strumieniem, a podczas wsypywania energicznie mieszać. Kaszkę gotujemy na wolnym ogniu przez 8-10 minut. Uwaga: długość gotowania zależy od kaszki, przed przystąpieniem do gotowania warto zapoznać się z zaleceniem producenta.
Do gorącej kaszki wsypujemy drobno starty ser, masło oraz przyprawy (możemy użyć ulubionych przypraw).
Gorącą kaszkę przelewamy do wąskiej blaszki wyłożonej folią spożywczą. Masę szczelnie owijamy folią. Odstawiamy do wystudzenia. Ostudzoną masę odstawiamy na noc do lodówki.
Zastygniętą masę kroimy ostrym nożem na cienkie plasterki, wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach C przez 15-20 minut, aż chipsy ładnie się zrumienią. Chipsy zdejmujemy za pomocą łopatki i odkładamy do przestudzenia.
Podajemy z ajwarem, sosem czosnkowym, keczupem lub ulubionym dipem.
Bardzo proste i bardzo szybkie. Oryginalny, wspaniale chrupiący dodatek do zu...
Odsłon: 1976
Zdrowe chrupiące i kwaskowe chipsy z kiwi. Idealne jako samodzielna przekąska...
Odsłon: 4253
Dziś mnie wzięło na wszystko domowe nie wiem czemu ale jakoś tak wyszło, przy...
Odsłon: 2008
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 29
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków różnią się od tych z ziemniaków zesz...
Odsłon: 480
Za oknem upał więc i nie ma się ochoty na wypieki. Takie ciacho przygotujemy...
Odsłon: 65
Chcesz zaskoczyć rodzinę lub znajomych ciekawym daniem z mięsa mielonego, prz...
Odsłon: 71
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 160
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 29
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków różnią się od tych z ziemniaków zesz...
Odsłon: 480
Za oknem upał więc i nie ma się ochoty na wypieki. Takie ciacho przygotujemy...
Odsłon: 65
Chcesz zaskoczyć rodzinę lub znajomych ciekawym daniem z mięsa mielonego, prz...
Odsłon: 71
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 160
Składniki
Kaszkę kukurydzianą gotujemy w osolonym wrzątku. Żeby nie powstały grudki należy kaszkę wsypywać cienkim strumieniem, a podczas wsypywania energicznie mieszać. Kaszkę gotujemy na wolnym ogniu przez 8-10 minut. Uwaga: długość gotowania zależy od kaszki, przed przystąpieniem do gotowania warto zapoznać się z zaleceniem producenta. Do gorącej kaszki wsypujemy drobno starty ser, masło oraz przyprawy (możemy użyć ulubionych przypraw). Gorącą kaszkę przelewamy do wąskiej blaszki wyłożonej folią spożywczą. Masę szczelnie owijamy folią. Odstawiamy do wystudzenia. Ostudzoną masę odstawiamy na noc do lodówki. Zastygniętą masę kroimy ostrym nożem na cienkie plasterki, wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach C przez 15-20 minut, aż chipsy ładnie się zrumienią. Chipsy zdejmujemy za pomocą łopatki i odkładamy do przestudzenia. Podajemy z ajwarem, sosem czosnkowym, keczupem lub ulubionym dipem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Przekąski
Carpaccio z buraka
Przekąski
Smażone kwiaty cukinii
Przekąski
Duszona cukinia z marchewką i pomidorami
Nadziewane kwiaty cukinii
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 648
Carpaccio z buraka
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 163