Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny chlebek bananowy - wilgotny, ale nie mokry, lekko słodki i nie kruszący się. Dodatek mango i mąki kokosowej nadaje egzotycznego charakteru.
Keksówka 10x24cm
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16880
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 326
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 850
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24113
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16880
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 326
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 850
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24113
Składniki
Jednego banana kroimy w plasterki i odkładamy. Dwa pozostałe banany i miąższ z mango zgniatamy widelcem. Nie musi być bardzo dokładnie, kawałki owoców w cieście są jak najbardziej dopuszczalne. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy olej, mleko, mąki, proszek, kardamon, a na końcu zgniecione owoce. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy do małej keksówki (u mnie 10x24cm). Na górze układamy plasterki banana. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Ciasto podajemy po ostudzeniu, najlepsze jest następnego dnia.