Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny chlebek bananowy - wilgotny, ale nie mokry, lekko słodki i nie kruszący się. Dodatek mango i mąki kokosowej nadaje egzotycznego charakteru.
Keksówka 10x24cm
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1108
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4751
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1399
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1108
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4751
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1399
Składniki
Jednego banana kroimy w plasterki i odkładamy. Dwa pozostałe banany i miąższ z mango zgniatamy widelcem. Nie musi być bardzo dokładnie, kawałki owoców w cieście są jak najbardziej dopuszczalne. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy olej, mleko, mąki, proszek, kardamon, a na końcu zgniecione owoce. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy do małej keksówki (u mnie 10x24cm). Na górze układamy plasterki banana. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Ciasto podajemy po ostudzeniu, najlepsze jest następnego dnia.