Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny chlebek bananowy - wilgotny, ale nie mokry, lekko słodki i nie kruszący się. Dodatek mango i mąki kokosowej nadaje egzotycznego charakteru.
Keksówka 10x24cm
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 147
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 216
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 147
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 216
Składniki
Jednego banana kroimy w plasterki i odkładamy. Dwa pozostałe banany i miąższ z mango zgniatamy widelcem. Nie musi być bardzo dokładnie, kawałki owoców w cieście są jak najbardziej dopuszczalne. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy olej, mleko, mąki, proszek, kardamon, a na końcu zgniecione owoce. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy do małej keksówki (u mnie 10x24cm). Na górze układamy plasterki banana. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Ciasto podajemy po ostudzeniu, najlepsze jest następnego dnia.