Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny chlebek bananowy - wilgotny, ale nie mokry, lekko słodki i nie kruszący się. Dodatek mango i mąki kokosowej nadaje egzotycznego charakteru.
Keksówka 10x24cm
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8661
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8661
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Składniki
Jednego banana kroimy w plasterki i odkładamy. Dwa pozostałe banany i miąższ z mango zgniatamy widelcem. Nie musi być bardzo dokładnie, kawałki owoców w cieście są jak najbardziej dopuszczalne. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy olej, mleko, mąki, proszek, kardamon, a na końcu zgniecione owoce. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy do małej keksówki (u mnie 10x24cm). Na górze układamy plasterki banana. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Ciasto podajemy po ostudzeniu, najlepsze jest następnego dnia.